Kavni Kotiček

Kava + sladoled = užitek

Tudi v vročih poletnih dneh imamo radi, da nam dobra kava nudi osvežitev: kava z ledom, ledena kremna kava, caffè shakerato, kavni frape …
To so le nekateri od osvežilnih kavnih napitkov, ki nas razveselijo z okusom in aromo, hkrati pa prijetno ohladijo.

Pravi sladici pa se najbolj približa affogato – eno ali dve kremni kepici sladoleda stopite v dobrem espressu. Si lahko predstavljate še boljši posladek?

Affogato al caffè – koristni nasveti
– Kavo in sladoled servirajte ločeno. Šele v trenutku uživanja kavo prelijte po sladoledu. Za dober affogato je pomembno izbrati aromatično kavo – mi vam priporočamo našo skrbno izbrano kavno mešanico Enjoy caffè.

– Izberite pravi okus sladoleda:
Vanilijev sladoled: tradicionalna kombinacija, s katero ne zgrešite. Mlečni proteini se vežejo na tanine kave, zaradi česar je manj grenka in bolj okusna.
Lešnikov sladoled: za tiste, ki iščejo intenzivne okuse, je to idealna kombinacija. Bogat okus lešnika povzdigne že tako razkošen okus kave.
  • Mandljev sladoled: za najzahtevnejše okuse, ki želijo nekaj več. Sad mandljevca je pogosto prepoznan med vonjavami kave – omamno razvajanje, ki mu ni para.

– Nikoli ne kombinirajte kavnega sladoleda s kavo, saj se aroma espressa prekrije z aromo kave, uporabljene za pripravo sladoleda, kar vaš affogato oteži.
– Pravi sladokusci si užitek zaokrožite s sveže stepeno smetano.

Omamno dobra kava + odličen kremni sladoled = nepozaben affogato.

Naj vas v teh poletnih dneh prijetno ohladi!